Het ontroerende verhaal van Arie en Ria Jansen

13-09-2024

Op Plaza Mayor zien we dagelijks hoe belangrijk betrokkenheid van naasten is voor het welzijn van onze bewoners. Een bijzonder voorbeeld hiervan is het verhaal van Arie en Ria Jansen.

Dagelijkse bezoeken

Ria Jansen bezoekt haar man Arie bijna dagelijks, ondanks dat sommigen het als een belasting beschouwen. “Wat is een uurtje vergeleken met de vreugde die mijn bezoek hem brengt?” vertelt Ria. Arie, altijd een mensen-mens geweest, begroet zijn bezoekers met warmte, zelfs als hij niet altijd ieders naam herinnert.

Op Arie’s verjaardag kwamen familieleden één voor één binnen, wat Arie zichtbaar emotioneerde. “Zijn emoties komen minder naar buiten door de dementie, maar het raakt me om dit te zien,” zegt Ria.

Zelfs tijdens Ria’s recente vakantie in Spanje zorgde ze ervoor dat Arie dagelijks bezoek kreeg. “Hij was zo blij toen ik terugkwam,” zegt Ria, “dan weet ik dat hij me echt heeft gemist.”

Vertrouwd gevoel

Behalve Ria met wie hij al 55 jaar is getrouwd, komen ook zijn zoon en dochter, zijn broer en schoonzus en een aantal kennissen regelmatig langs. De kamer van Arie is ingericht met vertrouwde spullen en foto’s van het gezin, wat bijdraagt aan zijn gevoel van thuiskomen.

Het verhaal van Arie en Ria laat zien hoe liefdevolle betrokkenheid en regelmatig bezoek een groot verschil kunnen maken in het leven van onze bewoners.